Τι χρειάζεται για να είστε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι; 10 απλές συμβουλές ευτυχίας

happy couple1. Πηγαίνετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα.
Θυμάστε την αρχή της σχέσης σας, όταν ανυπομονούσατε να βρεθείτε στο κρεβάτι με τον/τη σύντροφό σας για να χαρείτε τον έρωτά σας; Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πηγαίνουν ταυτόχρονα στο κρεβάτι, ακόμη κι αν ο ένας από τους 2 χρειαστεί να σηκωθεί αργότερα για να κάνει κάποια πράγματα όταν ο σύντροφός του κοιμάται.Η επαφή αυτή λειτουργεί ως τονωτικό της σεξουαλικής επιθυμίας.

2. Καλλιεργήστε κοινά ενδιαφέροντα
Είναι πολύ συχνό, όταν το αρχικό έντονο πάθος αρχίζει να υποχωρεί, πολλά ζευγάρια να αντιλαμβάνονται ότι έχουν ελάχιστα κοινά ενδιαφέροντα. Είναι σημαντικό να κάνετε διασκεδαστικά (και για τους 2) πράγματα με το σύντροφό σας. Αν δεν υπάρχουν τέτοια, καλό είναι να βρείτε και να καλλιεργήσετε. Ταυτόχρονα, ασχοληθείτε με πράγματα που ενδιαφέρουντον καθένα ξεχωριστά. Αυτό θα σας κάνει πιο ενδιαφέροντα και λιγότερο εξαρτητικό στα μάτια του/της συντρόφου σας.

3. Περπατήστε χέρι-χέρι ή δίπλα-δίπλα στο δρόμο

4. Η εμπιστοσύνη και η συγχώρεση είναι περισσότερο αποτελεσματικές στην επίλυση προβλημάτων σε σχέση με την καχυποψία και το φθόνο.

5. Εστιάστε περισσότερο στα θετικά στοιχεία του συντρόφου σας.
Αν ψάξετε για πράγματα που ο/η σύντροφός σας κάνει λάθος σίγουρα θα βρείτε...Το ίδιο ισχύει και ότι κάνει σωστά. Εξαρτάται από το τι θέλετε να εντοπίσετε...

6. Αγκαλιαστείτε!
Και μάλιστα αμέσως μόλις συναντηθείτε μετά τη δουλειά! Το δέρμα μας έχει «μνήμη» της καλής επαφής (αγάπη-στοργή), κακής επαφής (κακοποίηση) και καθόλου επαφής (παραμέληση).

7. Πείτε «σ’αγαπώ» και «καλημέρα» κάθε πρωί

8. Πείτε «καληνύχτα» κάθε βράδυ
Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεσθε για τον/την σύντροφό σας εκείνη τη στιγμή. Έτσι δείχνετε ότι η σχέση σας είναι σημαντικότερη από ένα μεμονωμένο περιστατικό διαφωνίας.

9. Κάντε έναν «προγνωστικό έλεγχο» κατά τη διάρκεια της ημέρας
Τηλεφωνήστε του/της στο σπίτι ή στη δουλειά για να μάθετε πως πηγαίνει η μέρα του/της. Έτσι θα είστε πιο «συγχρονισμένοι» συναισθηματικά όταν θα συναντηθείτε μετά τη δουλειά.

10. Νιώστε όμορφα όταν σας βλέπουν μαζί
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια νιώθουν ευχαρίστηση όταν είναι μαζί και συχνά υπάρχει και κάποια στοργική χειρονομία (κράτημα χεριού, αγκαλιά), χωρίς να κάνουν επίδειξη οικειότητας.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν διαφορετικές συνήθειες από τα υπόλοιπα. Συνήθεια είναι μια συμπεριφορά που εκτελούμε αυτόματα αλλά που χρειάζεται λίγη προσπάθεια ώστε να εδραιωθεί και να συντηρηθεί. Σύμφωνα με έρευνες, χρειάζονται 21 ημέρες συνεχούς επανάληψης μιας συμπεριφοράς ώστε να γίνει συνήθεια. Κι αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη προσπάθεια ζητήστε συγγνώμη από τον/την σύντροφό σας και ξαναπροσπαθήστε!
Τι λέτε αξίζει τον κόπο;