Σύντομα στοιχεία για τη νευρική ανορεξία

Μια σύντομη επισκόπηση των σημείων και συμπτωμάτων της νευρικής ανορεξίας και πώς θεραπεύεται.

Επισκόπηση:

Η νευρική ανορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από σοβαρή απώλεια βάρους, επικίνδυνα χαμηλό σωματικό βάρος, και μια διαστρεβλωμένη εικόνα του σώματος που οδηγεί μια κατά τα άλλα υψηλής λειτουργικότητας άτομο -συνήθως μια νεαρή γυναίκα- να λιμοκτονεί. Οι άνθρωποι με ανορεξία μπορεί να κρατηθούν λιποβαρείς τρώγοντας αραιά ή μέσω της κάθαρσης -από πρόκληση εμετού, χρήση καθαρτικών, κλπ- και μέσω της έντονης άσκησης, συχνά χωρίς να αναγνωρίζουν ότι οι ενέργειές τους είναι ανθυγιεινές ή ότι οι αντιλήψεις τους για το σώμα τους δεν είναι φυσιολογικές.

Συμπτώματα:

  •  Απόρριψη υγιούς ποσότητας τροφής
  •  Δραματική δίαιτα
  • Ψυχαναγκαστική άσκηση
  • Μια ακαθόριστη  υπερτίμηση του σχήματος και του βάρους ως συστατικά της ταυτότητάς της
  • Ακραία απώλεια βάρους, μη φυσιολογική λεπτότητα, εύθραυστα νύχια, απώλεια μαλλιών, δυσκοιλιότητα, ακανόνιστη έμμηνος ρύση, και πρήξιμο
  • Παραμορφωμένη εικόνα του σώματος, αυτό που βλέπει το παιδί στον καθρέφτη ως απαράδεκτα παχύ είναι, για οποιονδήποτε άλλο, ανησυχητικά λεπτό

Θεραπεία:

Ο πρώτος στόχος οποιασδήποτε θεραπείας είναι να επαναφέρει το παιδί σας σε ένα υγιές βάρος και θα πρέπει να νοσηλευτεί άμεσα για το σκοπό αυτό, εάν βρίσκεται σε οποιονδήποτε ιατρικό κίνδυνο.

Ψυχοθεραπεία: Οι πιο επιτυχημένες θεραπείες περιλαμβάνουν γνωστική συμπεριφορική θεραπεία και οικογενειακή θεραπεία για τον εντοπισμό οικογενειακών προτύπων που μπορούν να συμβάλλουν στη διατροφική διαταραχή.

Η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική όταν η διαταραχή διαγνωσθεί έγκαιρα, και όσο περισσότερο ένα παιδί παραμένει σε ένα υγιές βάρος, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να υποτροπιάσει.

Φαρμακευτικά: Μερικά φάρμακα, ιδιαίτερα τα αντικαταθλιπτικά, έχουν αποδειχθεί χρήσιμα, αλλά πιο συχνά στοχεύουν σε μια άλλη κατάσταση που το παιδί μπορεί επίσης να αντιμετωπίζει, όπως κατάθλιψη ή ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή. Θεραπεύοντας τις συνυπάρχουσες διαταραχές μπορεί να είναι πιο επιτυχημένη η θεραπεία για την ανορεξία.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω:

ή απευθείας μέσω του site μας : https://www.therapy4all.gr/