Συνήθειες που βοηθουν να είστε ευτυχισμένοι

Θέλετε να είστε ευτυχισμένος;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που όλοι θα απαντούσαν ομόφωνα με ένα ηχηρό «ναι».

Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και να προσπαθήσουμε κάθε μέρα να είμαστε, αλλά με όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής, είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσει κανείς μια ευτυχισμένη προσωπικότητα σε μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή.

Δυστυχώς, η ευτυχία δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αναβληθεί μέχρι να συμβεί ένα γεγονός, ή έως ότου τα πράγματα στη ζωή μας να βελτιωθούν. Η ευτυχία μας είναι ζωτικής σημασίας για να ζούμε μια γόνιμη και παραγωγική ζωή.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ζεις και του να επιβιώνεις και δυστυχώς, πάρα πολλοί από εμάς μόνο επιβιώνουν.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να γίνετε ευτυχισμένοι όταν πραγματικά το θελήσετε. Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα για να πάρετε χαρά και να παραμείνετε ευτυχισμένοι αν το επιλέξετε.

Η ευτυχία είναι σχετική με τη στάση σας. Μπορείτε να αλλάξετε ολόκληρη τη ζωή σας, αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα και τους ανθρώπους.

Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε αυτές τις απαραίτητες αλλαγές, τότε θα είστε σε θέση να κάνετε αλλαγές σε άλλους τομείς της ζωής σας που θα σας φέρουν ακόμα περισσότερη ευτυχία.

Η στάση μας απέναντι στη ζωή θα υπαγορεύει πώς το υπόλοιπο της ζωής μας θα εξελίσσεται και θα ξετυλίγεται.

Παρακάτω υπάρχουν μερικές πρακτικές συμβουλές που αφορούν στην αλλαγή της στάση ζωής :

1.Βρείτε νόημα και την εκπλήρωση της απασχόλησης

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε κάτι για να βγάζετε τα προς το ζην που έχει νόημα για  σας. Κάτι που σας αρέσει να κάνετε, που σας φέρνει καθαρή χαρά. Θα πρέπει να δίνει ένα νέο νόημα στη ζωή σας. Δεν πρέπει να έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι ή τι λένε, θα πρέπει να έχει σημασία μόνο για εσάς. Μια εργασία παραμένει μόνο μια εργασία, μέχρι να μπορείτε να αντιστοιχίσετε ένα νόημα και ένα σκοπό σε αυτή. Εμπλακείτε πλήρως και συνδεθείτε με κάτι που σας αρέσει να κάνετε, έτσι ώστε ακόμη και αν δεν πληρωνόσασταν να αισθανόσασταν με τον ίδιο τρόπο για το ότι πάτε στη δουλειά κάθε μέρα. Όταν η εργασία φέρνει νόημα στη ζωή, «αναγκάζεται» κανείς να είναι ευτυχισμένος.

2.Προκαλέστε τον εαυτό σας να γίνει σπουδαίος

Υπάρχει ένα «μεγαλείο» μέσα στον καθένα που περιμένουν να «βγει». Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να ωθήσετε τον εαυτό σας στα άκρα. Αυτό έρχεται με τη συνεχή πρακτική και τη σκληρή εργασία. Μην αποφεύγετε πράγματα που είναι άβολα στα αρχικά στάδια, αν είναι να σας βοηθήσουν σε αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Μην δείτε τις προκλήσεις ως εμπόδιο, αλλά ως μια διαδικασία εκμάθησης που θα σας δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθείτε. Δουλέψτε σκληρά προς τους στόχους σας και όσο περισσότερο σημειώνετε πρόοδο, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα γίνετε. Δείτε τις μικρές, μερικές φορές ασήμαντες βελτιώσεις στη ζωή σας, ως νίκες. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η αρχική δυσφορία που αισθάνεστε, δεν θα έχει σημασία στο τέλος, αρκεί να επιτύχετε το στόχο σας. Επιλέξτε μόνο κάτι που αγαπάτε, έστω κι είναι αρκετά δύσκολο, οπότε το αποτέλεσμα να αξίζει τον κόπο.

3.Ελευθερώστε τον εαυτό σας από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σας.

Το ποιος είστε δεν πρέπει απαραίτητα να συνδέεται με τις αποτυχίες και τις επιτυχίες σας. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σταθερά και αν επιτύχετε ή αποτύχετε, δεν θα πρέπει να κάνει καμία διαφορά στον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας. Η ευτυχία σας δεν θα πρέπει να βασίζεται σε κάτι που επιτυγχάνεται ή αποτυγχάνει. Η αποτυχία δεν είναι το ποιος είσαι, όπως αντίστοιχα και η επιτυχία. Θα πρέπει να δείτε τις αποτυχίες σας ως μια μαθησιακή εμπειρία και τις επιτυχίες σας, ως μια ευκαιρία για να βοηθήσετε τους άλλους κατά τη διάρκεια της πορείας σας. Μην αφήνετε τις εμπειρίες σας, να σας προσδιορίζουν ως αυτό που είστε. Δεν είστε ποτέ μια αποτυχία, αν δεν δείτε το αποτέλεσμα της προσπάθειας, ούτε πρέπει η επιτυχία σας να είναι ο λόγος να την  χρησιμοποιείτε καταχρηστικά και επιδεικτικά. Η ζωή έχει τα σκαμπανεβάσματα της, και αν είναι επιτυχής σήμερα μπορεί να έχει οπισθοδρομήσεις αύριο, και το ίδιο ισχύει για το αν αποτύχει κανείς σήμερα, θα πετύχει αύριο, αν δεν παραιτηθεί. Μην παίρνετε τα πράγματα που αντιμετωπίζετε στη ζωή προσωπικά, επειδή είναι όλα προσωρινά και «ξεθωριάζουν». Επιλέξτε να είστε «ταπεινός» και να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε από αυτές τις εμπειρίες, καλές ή κακές. Ποτέ μην αφήνετε τις αποτυχίες σας, να σας αποθαρρύνουν και να παραιτηθείτε ή τις επιτυχίες σας να σας κάνουν απωθητικούς και απόμακρους.

4.Να είστε γενναιόδωροι χωρίς δισταγμό

Είναι τόσο σημαντικό να δώσουμε στους άλλους, ώστε να μπορούμε να αισθανθούμε καλά για τον εαυτό σας. Το να προσφέρεις σε άλλους, λειτουργεί ευεργετικά όχι μόνο για το πρόσωπο που βοηθάτε, αλλά και για σας. Ίσως να νομίζετε ότι δεν έχετε αρκετά για να μπορέσετε να προσφέρετε, αλλά θα εκπλαγείτε αν δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας, ώστε να δείτε πόσο μεγάλη διαφορά θα μπορούσατε να κάνετε. Προσφέροντας και βοηθώντας τους άλλους σας κάνει ευτυχισμένους. Είναι στη φύση μας να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας.

5.Οικοδομήστε στενές σχέσεις με τους άλλους

Δεν υπάρχει τίποτα που σας κάνει πιο ευτυχισμένους από το να έχετε στενούς φίλους και την οικογένεια γύρω σας. Η οικογένεια είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη ζωή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιτρέψει στην οικογένεια και στους φίλους σας, να συνειδητοποιήσουν πόσο πολύ τους αγαπάτε και τους θαυμάζετε. Αφιερώστε χρόνο για να τους δείξετε την αγάπη σας και πόσο πολύ τους χρειάζεστε στη ζωή σας. Προσπαθήστε να κρατήσετε στη ζωή σας τους ανθρώπους που θαυμάζετε και σέβεστε. Θα πρέπει να θυμάστε ότι αν δεν δοθούν ο απαραίτητος χρόνος και ενέργεια σε μια σχέση, αυτή μπορεί να καταρρεύσει. Εργαστείτε καθημερινά για να διατηρήσετε τις σχέσεις σας ζωντανές και υγιείς.

6.Γνωρίστε τον εαυτό σας μέσα και έξω

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να ζήσετε μια ζωή που αντιστοιχεί σε αυτό που είστε. Ποτέ μην ζείτε τη ζωή σας με βάση ό,τι άλλοι περιμένουν από εσάς ή ευχαριστεί τους άλλους. Κάντε αυτό που νομίζετε ότι είναι το καλύτερο για τη ζωή σας και ενθαρρύνετε τους να το δουν από την πλευρά σας, εάν αδυνατούν, κάντε τους γνωστό ότι τους αγαπάτε ακόμα. Σταματήστε να ζείτε τη ζωή σας για να ευχαριστήσετε τους άλλους. Δεν χρειάζεται να συγκρίνετε τον εαυτό σας με κανέναν άλλο. Αξιολογήστε τη γνώμη των άλλων, αλλά μην αφήσετε να υπαγορεύσουν πως θα πρέπει να είναι η ζωή σας. Υποστηρίξτε τον εαυτό σας και γίνετε ο καλύτερος άνθρωπος που μπορείτε, κάνοντας ό,τι είναι καλύτερο για σας.

7.Να είστε προσεκτικοί

Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε κάθε μέρα. Βρείτε λίγο χρόνο για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες και να είστε ευγνώμονες για όλα όσα έχετε και όσα έχετε επιτύχει. Εκτιμήστε το που βρίσκετε στη ζωή και μην επικεντρώνεστε πάρα πολύ για στο παρελθόν αλλά ούτε στο μέλλον. Το παρελθόν δεν θα επιστρέψει ποτέ, και το μέλλον δεν είναι ακόμα εδώ. Μείνετε εκεί που είστε και επιλέξτε να είστε ευτυχισμένοι. Το να είναι κανείς χαρούμενος έχει να κάνει με το να μάθει να εκτιμά τα μικρά και απλά πράγματα στη ζωή. Να μην ξοδεύετε το χρόνο σας, με άγχος και ανησυχίες για πράγματα στα οποία δεν έχετε κανέναν έλεγχο.

Το να είναι κανείς χαρούμενος έχει να κάνει με το να αφιερώσει χρόνο και να εργαστεί προς το στόχο του,  απολαμβάνοντας τη διαδικασία για να φτάσει εκεί.

Μπορείτε να είστε ευτυχείς, κάθε μέρα της ζωής σας, αν θέλετε και να προσπαθείτε κάθε μέρα λίγο περισσότερο από ό, τι την προηγούμενη ημέρα.
 

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω:

ή απευθείας μέσω του site μας : https://www.therapy4all.gr/