Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας όταν ο γάμος σας τελειώνει

Το διαζύγιο δεν είναι σχεδόν ποτέ εύκολο, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, και είναι συχνά πικρό. Οι γονείς ενώ έβλεπαν τα παιδιά τους κάθε μέρα, ξαφνικά αντιμετωπίζουν την προοπτική να γίνουν περιφερειακοί στη ζωή τους. αυτό μπορεί να είναι απίστευτα οδυνηρό. Ο πειρασμός είναι να παλέψετε για κάθε ίχνος του χρόνου, κάθε κομμάτι της επαφής, ακόμη και αν αυτό σημαίνει τη λήψη της επιμέλειας μετά από αντιπαράθεση στο δικαστήριο. Αλλά η συμβουλή μας είναι να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό, αν είναι δυνατόν, επειδή η προσφυγή στα δικαστήρια είναι πιθανό να δημιουργήσει μεγαλύτερη ζημιά από ό, τι προβλέπετε -σε σας, στα παιδιά σας, στις σχέσεις σας, ακόμα και στην πίστη σας στην ανθρωπότητα.

Μερικές συμβουλές για το δικαστήριο διαζυγίου που μπορούν να βοηθήσουν τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά:

1: Μην προσφεύγετε στο δικαστήριο αναζητώντας δικαιοσύνη 

Οι γονείς τρέφουν δικαιολογημένα την ελπίδα ότι σε μια δίκη, οι αδικίες θα διορθωθούν. Δυστυχώς, η δίκη είναι περισσότερο ένα πεδίο μάχης από ένα φόρουμ τίμιας αναμέτρησης. Δεν έχει σημασία πόσο σίγουροι είστε, ή ό, τι δικηγόρος σας σάς λέει, μια δίκη δεν είναι ποτέ σίγουρη. Εκεί τα λόγια σας, η ιστορία σας, και τα θέματά σας γίνονται μέρος μιας νεφελώδους, συχνά μετατοπιζόμενης, αφήγησης που καθορίζεται από τους κανόνες της αποδείξεως, της ικανότητας του δικηγόρου σας και της προδιάθεσης του δικαστή. Σε μια δίκη δεν είναι όλη η αλήθεια που βγαίνει, αλλά απλώς μία εκδοχή της αλήθειας - μια εκδοχή που μπορεί να μην αρέσει απαραίτητα. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί ο έλεγχος του αποτελέσματος της διαφοράς σας είναι να διευθετηθεί έξω από δικαστήριο.

 

2: Μη βασίζεστε στην καλοσύνη των ξένων

Στο τέλος της ημέρας, όλες οι αποφάσεις για τη σχέση σας με τα παιδιά σας θα παρθούν από έναν ξένο, κάποιον που σας γνωρίζει μόνο λίγες μέρες, που γνωρίζει μόνο τις πτυχές σας που συμμορφώνονται με τους κανόνες των αποδεικτικών στοιχείων, που το μόνο που ξέρει είναι πώς θα ενεργεί στις πιο αγχωτικές καταστάσεις και κάποιον που ξέρει μόνο μια έκδοση από εσάς, η οποία έχει διαστρεβλωθεί από το δικηγόρο της άλλης πλευράς της υπόθεσης. Ακόμη πιο σημαντικό, αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από κάποιον που πιθανόν ποτέ δεν έχει συναντήσει τα παιδιά σας.

 

3: Μην βγάζετε υπερβολικά την απογοήτευσή σας

Κάθε διάδικος θα προσπαθήσει να γυρίσει την αφήγηση υπέρ του, και αν αυτή η στροφή στο τέλος θα ωφελήσει εσάς ή τον (-ην) πρώην σύζυγό σας, και οι δυο σας θα απογοητευτείτε. Είναι γνωστό ότι η περίοδος μετά τη συζυγική σύγκρουση είναι φοβερή για τα παιδιά - αλλά αυτό είναι το αναπόφευκτο προϊόν μιας δίκης. Η κατάθεση συνήθως  μοιάζει με μια αρνητική διαφημιστική καμπάνια - και ξέρετε πόσο ακριβείς είναι αυτές- γι 'αυτό θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αποφευχθεί η προκύπτουσα αύξηση στην εχθρότητα ανάμεσα σε εσάς και την (-ον) πρώην σας.

 

4: Μάθετε τις αδυναμίες σας 

Ένας καλός δικηγόρος θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε όχι μόνο τα πλεονεκτήματα της υπόθεσής σας, αλλά και τις αδυναμίες της. Δυστυχώς, κάθε δικηγόρος δε θα είναι εντελώς ειλικρινής μαζί σας σχετικά με τις πιο αρνητικές προοπτικές της διαφοράς σας, γι 'αυτό εναπόκειται σε σας να κάνετε μια σκληρή αυτοκριτική, πριν αποφασίσετε να πάτε στο δικαστήριο. Εάν πρέπει να μάθετε πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για τον εαυτό σας, είναι καλύτερα να το κάνετε σε ένα περιβάλλον όπου το μέλλον σας και των παιδιών σας δεν θα είναι αβέβαιο. Η εκδοχή του γάμου σας που αναδύεται σε μια δίκη μπορεί να είναι μια πολύ οδυνηρή άσκηση αυτογνωσίας. όταν υπολογίζετε τι μπορείτε να κερδίσετε στη δίκη, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε και όλα αυτά που μπορεί να χάσετε.

 

5: Μην τιμωρείτε το (-η) σύζυγός σας εις βάρος των παιδιών 

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι τα παιδιά νιώθουν καλύτερα όταν έχουν πρόσβαση και στους δύο γονείς. Αλλά στη δίκη, ο στόχος και των δύο πλευρών είναι να πείσουν το δικαστή πως τα παιδιά θα πρέπει να βλέπουν λιγότερο τον άλλο γονέα. Πριν ποντάρετε σε αυτό και πείσετε τον εαυτό σας ότι ο (η) σύζυγός σας είναι ένας «φρικτός» γονέας, να θυμάστε ότι αν είχατε μείνει παντρεμένοι -αν είχατε βρει έναν τρόπο για να τα πάτε καλά- αυτός ή αυτή θα εξακολουθούσε να έχει τακτική πρόσβαση στα παιδιά σας. Όταν οι άνθρωποι είναι παντρεμένοι, κανείς δεν περιορίζει την πρόσβαση σε ένα παιδί μόνο και μόνο επειδή ένας γονιός δεν είναι τέλειος. Μόνο σε δικαστικές διαμάχες για την επιμέλεια των παιδιών ο πήχης τίθεται τόσο ψηλά.

 

6: Να είστε ρεαλιστές και συμπονετικοί

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις μη ρεαλιστικές προδιαγραφές για πρόσβαση στα παιδιά. Μην επενδύετε στα τεχνητά πρότυπα ανατροφής των παιδιών που δημιουργούν διαφορές. Αποδεχτείτε τις δικές σας αδυναμίες και εκείνες του (της) πρώην συζύγου σας. προσπαθήστε να δώσετε στα παιδιά σας όσο το δυνατόν περισσότερη επαφή και με τους δύο γονείς τους. Αυτό είναι το καλύτερο για όλους – για εσάς, τα παιδιά σας, ακόμη και για τον (την) πρώην σύζυγο, του οποίου η ευτυχία θα έχει άμεσα θετικό αντίκτυπο στα παιδιά σας. Θυμηθείτε, ο (η) πρώην σας είναι κάποιος που αγαπούσατε, κάποιος με τον οποίο επιλέξατε να αποκτήσετε παιδιά και κάποιος που, στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, βασισμένο σε πραγματικά επιστημονικά δεδομένα, θα πρέπει να παραμείνει ένα σημαντικό μέρος της ζωής των παιδιών σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω:

ή απευθείας μέσω του site μας : https://www.therapy4all.gr/