Ντρέπεστε όταν κοκκινίζετε μπροστά σε όλους; Ξεπεράστε το!

blushingΔοκιμάστε μια παράδοξη προσέγγιση για να σταματήσει το κοκκίνισμα και η αμηχανία .

Μερικές φορές, οι καλύτερες προτάσεις αντιβαίνουν στην κοινή λογική. Για παράδειγμα , έχετε ποτέ ακούσει τη συμβουλή που δίνεται σε αϋπνία , πως θα πρέπει να προσπαθήσετε να μείνετε ξύπνιοι για όσο το δυνατόν περισσότερο ; Παραδόξως , αυτή η προσέγγιση οδηγεί στο να κοιμηθείτε πιο γρήγορα .

Το ίδιο μπορεί να ισχύει και στην περίπτωση του κοινωνικού άγχους . Μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να σταματήσετε να το  πολεμάτε . Δεν εννοώ να παραιτηθείτε, αλλά να σταματήσετε να εργάζεστε τόσο σκληρά για να αποφύγετε τις αντιδράσεις του άγχους σας . Αντιθέτως μπορείτε να τις προκαλείτε σκόπιμα σε προγραμματισμενα σημεία της ημέρας αποκτώντας εσείς τον έλεγχο.

 

Εκτός από την πρόκληση  του σύμπτωματος , εδώ είναι μερικές άλλες προτάσεις .

 

Δοκιμάστε την αποδοχή .

Η αποδοχή είναι απλά η αναγνώριση της κατάστασης ως έχει , χωρίς καμία κρίση . Πείτε στον εαυτό σας , "Αυτό είναι ακριβώς που  κάνει το σώμα μου .  Πραγματικά δεν μου αρέσει , αλλά είναι εκεί , και το να το καταπολεμώ  δεν με έχει βοηθήσει . "

 

Μειώστε τη δύναμη του κοκκινίσματος .

Εντάξει , έτσι τώρα το κοκκίνισμα είναι ένα μέρος της ζωής σας , αλλά μόνο  ένα μικρό μέρος στη ζωή σας . Ρωτήστε τον εαυτό σας , τι θα έκανα αν δεν είχα αυτό το κοκκίνισμα στην κατάσταση ; Στη συνέχεια , σκεφτείτε αν μπορείτε να κάνετε αυτά τα πράγματα , ακόμη και με το κοκκίνισμα . Με άλλα λόγια , κάνετε οτι πιστεύετε πως μπορείτε παρά το κοκκίνισμα  . Δεν λέω ότι αυτό θα είναι εύκολο. Δεν θα είναι . Αλλά είναι ένας στόχος που αξίζει να θέσετε .

 

Αναπτύξτε μια σύντομη εξήγηση της μίας πρότασης .

Ίσως αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε μια σύντομη εξήγηση ... κάτι σαν , " Το ξέρω , μερικές φορές κοκκινίζω πολύ . Το σώμα μου κάνει ακριβώς αυτό σε τυχαίες χρονικές στιγμές " .

 

Έχετε συμπόνια για τον εαυτό σας .

Συνειδητοποιήστε ότι αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση . Είναι δύσκολο να κοκκινίζει κάποιος και στη συνέχεια να αναρωτιέται για τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι . Έχετε προσπαθήσει τόσο σκληρά για να το ξεπεράσετε . Μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα με το να τιμωρείτε τον εαυτό σας . Περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως θα κάνατε με ένα καλό φίλο που έχει περάσει από την ίδια κατάσταση .