Φθινοπωρινή εξεταστική προ των πυλών: πώς να επιβιώσετε μετά τις διακοπές!

Είναι γεγονός ήρθε η ώρα να πάρετε πάλι τα βιβλία και να αρχίσετε το διάβασμα, ενόψει της φθινοπωρινής εξεταστικής. Δεν είστε έτοιμοι; Μην πανικοβάλλεστε!

Τα βιβλία είναι εκεί πάνω στο γραφείο σας σκονίζονται για μερικές εβδομάδες και εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε μόνο το θάρρος να τα ανοίξετε. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να γίνει αναγκαστικά.

Δεν μπορείτε ούτε καν να κοιτάξετε αυτά "απαίσια βιβλία"; Ψυχραιμία και δείτε παρακάτω τον οδηγό.

Βήμα πρώτο: Υστερικό κλάμα: Γνωρίζετε τη διαφήμιση προώθησης του τουριστικού ελληνικού προϊόντος που ενώ κάποιος βρίσκεται σε κάποια αφιλόξενη gallery με πίνακες ζωγραφικής ονειρεύεται τις διακοπές που έκανε σε ελληνικό νησί;  Πιθανότατα κι εσείς αισθάνεστε  σαν να έχετε εκτοξευθεί σε μια παράλληλη πραγματικότητα, όπου οι βουτιές στη θάλασσα, τα σφηνάκια και τα ξενύχτια αντικαταστάθηκαν από ποταμούς καφέ και ομάδες μελέτης μέχρι το ξημέρωμα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και να ανασυνταχθείτε: η ζωή του φοιτητή είναι σκληρή, το γνωρίζατε από πριν, δεν έχει νόημα να κλαίει κανείς πάνω από χυμένο γάλα κλαίει πάνω από χυμένο γάλα.

Βήμα δεύτερο: λέξη κλειδί «οργάνωση»: μετρήστε πόσες μέρες απομένουν μέχρι την επόμενη εξέταση και φτιάξτε ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα πορευτείτε. Καθορίστε πάνω κάτω, πόσα κεφάλαια πρέπει να μελετάτε καθημερινά συμπεριλαμβάνοντας επίσης στο ημερολόγιο κάποιες μέρες για επανάληψη πριν την εξέταση.

Βήμα τρίτο: Διάλειμμα; Ναι, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, αλλά όλα γύρω σας σας υπενθυμίζουν το καλοκαίρι και βέβαια είναι αδύνατο να κρύψουμε το κεφάλι μας στην άμμο. Εκτός και αν η εξέταση δεν είναι σε λιγότερο από μια εβδομάδα, δώστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα μετά  από λίγες ώρες μελέτης: μια βουτιά πριν το μεσημεριανό γεύμα (αν είστε κοντά σε θάλασσα), ένα ποτό ή δείπνο με φίλους χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Το σημαντικό πράγμα είναι να μην παρασυρθείτε κι αντί για 2 ώρες να μπείτε πάλι κανονικά σε ρυθμούς διακοπών.

Βήμα τέταρτο: Υστερικό κλάμα #2: Ναι, είναι φυσιολογικό, οι περισσότεροι όσο πλησιάζει  η ημερομηνία της εξέτασης τόσο θα αισθάνονται απροετοίμαστοι. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας , επιστρέψτε στο δεύτερο βήμα και αναδιοργάνωσε το χρόνο σας έτσι ώστε να μην σας ρίχνει στο καναβάτσο το υπερβολικό άγχος.

Βήμα πέμπτο: Παραίτηση: Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να επιβιώσετε είναι να παραιτηθείτε από την ιδέα των διακοπών και να αρχίσετε τη μελέτη. Αυτά που πραγματικά θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα είναι η καλή θέληση και η σκέψη ότι οι επόμενες διακοπές έρχονται σύντομα.

Αγαπητοί φοιτητές, καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα !

 

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω:

Facebook: https://www.facebook.com/Therapy4all.gr ,

Twitter: https://twitter.com/Therapy4allGr

Email: info@therapy4all.gr,

ή απευθείας μέσω του site μας : https://www.therapy4all.gr/