8 τρόποι για να κάνετε την ζωή σας πιο διασκεδαστική

Πότε ήταν η τελευταία φορά που διασκεδάσατε με την ψυχή σας; Για σκεφτείτε το και προσπαθήστε να εντοπίσετε την τελευταία φορά που αφήσατε τον εαυτό σας να χαλαρώσει και να περάσει καλά, να ξεχάσει τις καθημερινές υποχρεώσεις και να ζήσει τη στιγμή...Αν έχει περάσει καιρός από τότε, ίσως κάποια/ες από τις επόμενες σκέψεις σας κρατάει πάντα «κουμπωμένο/η». Διαβάζοντας παρακάτω, θα ανακαλύψετε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

 

1.      Ανησυχείτε για το «Τι θα σκεφτεί ο κόσμος»

Φοβάστε ότι θα γελοιοποιηθείτε ή θα κατακριθείτε. Στην πραγματικότητα οι άλλοι δεν ασχολούνται καν μαζί σας όσο ίσως εσείς πιστεύετε...Επίσης, δε γνωρίζετε τι ακριβώς σκέφτονται. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που μπορεί να σκέφτονται αρνητικά για εσάς, είναι άγνωστοι άνθρωποι και η γνώμη τους δεν σας αφορά...Συμφέρει λοιπόν να είστε ο εαυτός σας!

 

2.      Σκέφτεστε ότι θα πρέπει να «ξοδευτείτε»

Στην πραγματικότητα μερικά από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν...Δεν χρειάζεται να πάτε πανάκριβες διακοπές ή να αγοράσετε σωρό πράγματα για να περάσετε καλά! Σημασία έχει να βρίσκεστε με αγαπημένους σας ανθρώπους. Εξάλλου, αν ψάξετε στο internet ή σε έντυπα μέσα θα ανακαλύψετε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρέχονται δωρεάν ή με πολύ μικρό κόστος!

 

3.      «Δεν έχετε χρόνο»

Πάντα υπάρχει χρόνος!!! Όποιος κι αν είστε, με ό,τι κι αν ασχολείστε μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο. Η χαρά βρίσκεται σε μικρές στιγμές-δεν χρειάζεται να αφιερώσετε ολόκληρη μέρα...

 

4.      «Θα έπρεπε να το έχω σχεδιάσει»

Τα πιο διασκεδαστικά πράγματα γίνονται αυθόρμητα! Ζήστε το παρόν, αφήστε το απλά να συμβεί!

 

5.      Μη μπερδεύετε τη σοβαρότητα με τη σοβαροφάνεια

Η ζωή είναι μικρή, διασκεδάστε λίγο. Ακόμη και τα πιο σοβαρά πράγματα μπορεί να γίνουν με διασκεδαστικό τρόπο και να είναι περισσότερο αποτελεσματικά. Πότε προσέχετε περισσότερο μια ομιλία, όταν απλά κάποιος δίνει οδηγίες ή όταν οι ίδιες οδηγίες δίνονται με μια δόση χιούμορ;

 

6.      Θεωρείτε ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι τέλειες συνθήκες

Μήπως γνωρίζετε τον τέλειο άνθρωπο; Φυσικά όχι αφού δεν υπάρχει κάτι τέτοιο...Με το να λέτε στον εαυτό σας «Θα διασκεδάσω όταν...», απλά χάνεται όμορφες στιγμές. Χαρείτε ΤΩΡΑ!!!!

 

7.      Περιμένετε το «μεγάλο και το εντυπωσιακό»

Κάθε μέρα δεν είναι «Πασχαλιά», με χαρές, πανηγύρια και πυροτεχνήματα...Η χαρά βρίσκεται στις μικρές, καθημερινές στιγμές, στις στιγμές που δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι. Η χαρά δεν χρειάζεται να είναι υπερθέαμα!

 

8.      Βαριέμαι...

Υπάρχει ένα ψυχιατρικό σύμπτωμα, συχνό στην κατάθλιψη, που ονομάζεται ανηδονία και σημαίνει ότι δε μπορείτε να αντλήσετε ευχαρίστηση από πράγματα που προηγουμένως σας ευχαριστούσαν.

Συχνά πάντως η ανία μπορεί να αποτελεί και συνειδητή επιλογή. Να θυμάστε ότι εσείς οι ίδιοι φτιάχνετε τις ευκαιρίες στη ζωή σας.

Βγείτε λοιπόν εκεί έξω και περάστε καλά!