5 τεχνάσματα για να πετύχετε τους στόχους της νέας χρόνιας!

new-year-resolutionΠολλοί από εμάς σκεφτόμαστε τι θέλουμε να επιτύχουμε, κατά την έναρξη ενός νέου έτους . Την ίδια στιγμή , γνωρίζουμε επίσης, ότι δεν θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και οι περισσότεροι στόχοι του νέου έτους δεν θα πραγματοποιηθούν. Βρείτε παρακάτω πέντε διασκεδαστικές και εύκολες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τηρήσετε τις υποσχέσεις και τους στόχους του νέου έτους:

 

1 . Γράψτε τους στόχους σας

Είναι άλλο πράγμα να σκεφτείτε ή να μιλήσετε για το τι θέλετε να πετύχετε και άλλο να το γράψετε. Υπάρχει κάτι πιο επίσημο και υποχρεωτικό αν δεσμευτείτε εγγράφως - είναι μια πράξη που προετοιμάζει το μυαλό σας να εστιάζει καλύτερα την προσοχή του. Αν τολμήσετε, να δηλώσετε τους στόχους σας γραπτώς δημοσίως , ειδικά σε εκείνους που σέβεστε και δεν θέλετε να απογοητεύσετε. Όταν γράφετε τους στόχους σας , έχετε ήδη κάνει μια καλή αρχή !

 

2 . Διαίρει και Βασίλευε

Οι στόχοι του νέου έτους είναι συχνά δύσκολο να επιτευχθούν γιατί παρουσιάζουμε μεγάλους  και υψηλούς στόχους , αλλά αποτυγχάνουμε  να τους σπάσουμε σε πιο απλά βήματα , έτσι ώστε να είναι πιο εφικτό να πραγματοποιηθούν. Για παράδειγμα , σκεφτείτε τους εξής δύο στόχους :

Α. «Θα χάσω 10 κιλά αυτό το έτος.»

Β. «Θα χάνω μόνο ένα κιλό κάθε μήνα φέτος.»

Ποιο από τα δύο φαίνεται πιο εύκολο ;

Αν διαλέξετε B , έχετε πραγματικά επιλέξει να χάσετε 12 αντί για 10 το τρέχον έτος. Γιατί πολλοί άνθρωποι επιλέγουν Β αντί του Α ; Ψυχολογικά , είμαστε πιο πρόθυμοι να αναλάβουμε δράση , αν πιστεύουμε ότι η επιτυχία είναι πιο άμεση και πιο εύκολα προσβάσιμη. Το κλειδί , λοιπόν, είναι να υποδιαιρεθεί ο στόχος σας σε μικρά , μετρήσιμα , και πιο εφικτά μέρη. Εάν χρησιμοποιείτε ένα χρονοδιάγραμμα, ενσωματώστε τα μέρη στο ημερολόγιό σας. Καθώς επιτυγχάνετε κάθε μικρό στόχο και τον διαγράφετε από το ημερολόγιο σας και νιώστε την αίσθηση της προόδου και της επιτυχίας. Διαίρει και βασίλευε είναι ο δρόμος σας προς την επιτυχία !

 

3 . Δωροδοκήστε τον εαυτό σας

Το να επιτύχετε τους στόχους σας μπορεί και θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό  και ευχάριστο! Ένας από τους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να «δωροδοκήσετε» τον εαυτό σας με τις μικρές ανταμοιβές κατά μήκος της διαδρομής , και με μια μεγάλη μετά την ολοκλήρωση. Ποιες είναι μερικές ευχάριστες ανταμοιβές που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας κατά μήκος της διαδρομής, καθώς πραγματοποιείτε τους στόχους σας ;

 

4 . Εμπλουτίστε το ταξίδι σας : Δημιουργήστε Έμπνευση , Δέσμευση και Νόημα

Τρεις από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι σταματούν να εργάζονται στους στόχους τους είναι οι ασχολίες , οι αντιπερισπασμοί , και η έλλειψη πειθαρχίας . Σε ένα καλό βαθμό αυτά τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν αν κάνετε την πρόοδό σας να σας εμπνεύσει , να σας δεσμεύσει και να αποκτήσει νόημα όσο το δυνατόν. Κάντε γυμναστική με έναν φίλο αντί μόνος σας . Δουλέψτε για τις σπουδές σας ή τα σχέδια σας σε γραφικά μέρη , αντί σε ένα αποπνικτικό δωμάτιο. Σταματήστε μια κακή συνήθεια με την υποστήριξη μιας ομάδας ομοϊδεατών αντί να αγωνίζεστε μόνος σας. Δημιουργήστε καινούριες κοινές εμπειρίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα αντί να επαναλαμβάνετε την ίδια παλιά ρουτίνα.

Τελικά χρειάζεται αυτοπειθαρχία για να ολοκληρώσει κανείς τους περισσότερους στόχους, το να εμπλουτίσετε το ταξίδι σας κατά μήκος της διαδρομής μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό και συναρπαστικό κίνητρο.

 

5 . Ξεκινήστε τώρα

Εάν έχετε πάρει στα σοβαρά την επίτευξη των στόχων σας, ξεκινήστε αμέσως. Γράψτε τους στόχους σας και ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Ποιες είναι οι αποφάσεις σας για το τρέχον έτος, και ποιος είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κάνετε το πρώτο βήμα; Ξεκινήστε τώρα και αρχίστε την επιτυχία σας προς ένα συναρπαστικό και ισχυρό  Νέο Έτος!