5 συμβουλές για ένα πιο εύκολο πρωινό ξύπνημα

Αισθάνεστε στρεσαρισμένος/η κατά τη διάρκεια της ημέρας ; Πάντα αισθάνεστε σαν να τρέχετε όπως όταν παίζατε κυνηγητό; Μπορεί να μην φταίει «η δύσκολη μέρα» αλλά το πρωινό σας ξύπνημα.

Ο ρυθμός που θέτουμε για τον εαυτό μας το πρωί, θέτει τον ρυθμό για το υπόλοιπο της ημέρας μας. Αν ξεκινήσετε την ημέρα σας και αισθάνεστε να βιάζεστε και ότι εκκρεμούν πράγματα, πιθανώς  να αισθάνεστε με τον ίδιο τρόπο, όταν θα πάτε στη δουλειά σας και σε όλο το υπόλοιπο της ημέρας . Έτσι, οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε την ημέρα σας σε μια ήρεμη , ευτυχισμένη και χωρίς άγχος ατμόσφαιρα, αξίζει τον κόπο

... και όντως χρειάζεται κόπος .

Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν είναι χωρίς προσπάθεια παραγωγικοί. Απαιτείται σχεδιασμός , δέσμευση , και άριστη διαχείριση χρόνου. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό που λειτουργεί γι' αυτούς μπορεί να λειτουργήσει και για σας. Παρακάτω υπάρχουν πέντε από τις πιο κοινά χρησιμοποιούμενες στρατηγικές από εξαιρετικά παραγωγικούς ανθρώπους  που θέλουν να πάρουν τα μέγιστα από τα πρωινά τους και να δώσουν τον τόνο για μια ήρεμη, παραγωγική νοοτροπία που να τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στις ταραχώδεις ημέρες τους .

1. Δείτε μπροστά. Προετοιμαστείτε για την ημέρα σας από το προηγούμενο βράδυ. Εκτός αν είστε άγαμοι  αυτό δεν σημαίνει κατ 'ανάγκην προετοιμασία μόνο για τον εαυτό σας. Εκτός από να πάρετε τα ρούχα σας και την οργανώσετε /συσκευάσετε όλα όσα θα χρειαστείτε για την επόμενη μέρα , θα πρέπει επίσης να προγραμματίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο για εκείνους που φροντίζετε. Αν έχετε παιδιά, να τα βοηθήσετε να ετοιμάσουν τα πράγματα τους το προηγούμενο βράδυ. Αυτό όχι μόνο θα κάνει λιγότερο ξέφρενο το επόμενο πρωί, αλλά θα διδάξει στα παιδιά καλές συνήθειες που θα τους βοηθήσουν καθώς μεγαλώνουν. Αν εσείς ή τα παιδία σας, τρώτε το μεσημεριανό γεύμα στην εργασία ή το σχολείο, κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα μπορείτε για την προετοιμασία του από το προηγούμενο βράδυ ή αν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα βάλτε τα να το κάνουν εκείνα (βλ. # 5 ). Πάρτε έγγραφα της δουλειάς που δουλέψατε στο σπίτι και το σχολείο και βάλτε τα στις τσάντες έτοιμα προς αναχώρηση πριν πάτε για ύπνο. Μερικοί άνθρωποι  προετοιμάζουν ακόμη και πρόγευμα από το βράδυ , για παράδειγμα βάζουν τα δημητριακά στα μπολ. Όσα περισσότερα μπορείτε να φροντίσετε πριν πάτε για ύπνο, τόσα λιγότερα θα πρέπει να κάνετε το πρωί .

2. Κάντε το αίμα σας να ρέει. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν μια πρωινή άσκηση ως ρουτίνα. Ωστόσο, ένα δομημένο πρόγραμμα άσκησης δεν είναι εύκολο να το εκτελέσει ο  καθένας, ούτε είναι ο μόνος τρόπος για να ρέει το αίμα σας και για να προετοιμάστε το μυαλό σας για τις προκλήσεις της ημέρας. Εάν δεν είστε ο τύπος της άσκησης, πάρτε το σκύλο σας (ή τον εαυτό σας αν δεν έχετε σκύλο) σε έναν βιαστικό περίπατο γύρω από τη γειτονιά. Ο καθαρός αέρας και το φως του ήλιου θα τονώσουν τις ορμόνες που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας και θα σας δώσουν ενέργεια για όλη την ημέρα. Αν ο περίπατος δεν είναι για εσάς , δοκιμάστε να βάλετε κάποια beat κομμάτια και να «ταρακουνηθείτε» στο ρυθμό τους, καθώς ντύνεστε ή παρασκευάζετε πρωινό.

3. Φάτε. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας είναι τροφοδοτώντας το μυαλό και το σώμα σας με ένα υγιεινό πρωινό . Δεν περιμένουμε τα αυτοκίνητά μας να τρέχουν όταν είναι «στεγνά». Γιατί να περιμένουμε το σώμα μας να το κάνει;

4 . Μην αφήσετε την τεχνολογία να σας εκτροχιάσει. Στον κόσμο της τεχνολογικής φρενίτιδας που ζούμε σήμερα, είναι σπάνιο να βρεθεί κάποιος που μόλις ξυπνήσει (ή σχεδόν αμέσως) δεν ελέγχει τις συσκευές του για τα μηνύματα. Εκτός κι αν η εργασία σας το απαιτεί,  κάλο θα είναι να αντισταθείτε στην έλξη. Είναι πολύ εύκολο να εκτροχιαστείτε από e-mail και sms, τα οποία θα σας καθυστερήσουν και θα αρχίσετε να βιάζεστε για να βγείτε εγκαίρως από την πόρτα. Το να καθυστερήσει κανείς πυροδοτεί μια ολόκληρη σειρά από κακές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης οδήγησης (επικίνδυνο) και της αργοπορημένης άφιξης στην εργασία (άγχος), οπότε γιατί να υποβάλετε τον εαυτό σας σε όλο αυτό; Ελέγξτε το email της εργασίας σας στη δουλειά και τα προσωπικά σας email στα διαλείμματα. Σπάνια συμβαίνει κάτι τόσο επείγον κατά τη διάρκεια της νύχτας που πρέπει να ξέρετε γι 'αυτό ως  πρώτο πράγμα το πρωί (και αν το μήνυμα ήταν τόσο επείγον, δεν θα το έστελναν ηλεκτρονικά ούτως ή άλλως).

5. Αναθέστε. Αυτοί που έχουν υψηλές επιδόσεις τείνουν να αναθέτουν λίγα πράγματα σε άλλους επειδή συνήθως μπορούν να κάνουν ό, τι χρειάζεται να γίνει, καλύτερα και γρηγορότερα από τους άλλους. Ωστόσο, δεν είναι πάντα αναγκαίο να γίνουν όλα καλύτερα ή πιο γρήγορα. Έχει πραγματικά σημασία αν το κρεβάτι σας ή το κρεβάτι του παιδιού σας δεν είναι στρωμένο στην εντέλεια ; Φυσικά όχι, οπότε μπορείτε να αναθέσετε το καθήκον αυτό στα παιδιά σας ή το/τη σύντροφό σας. Πολλές χρονοβόρες δουλειές του σπιτιού μπορεί να ανατεθούν από το προηγούμενο βράδυ ή το πρωί, έτσι ώστε να έχετε χρόνο να κάνετε τα πράγματα που απαιτούν τη συμμετοχή σας.

Αναπτύσσοντας μια ήρεμη, «πριν από το παιχνίδι», παραγωγική ρουτίνα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, θα δώσετε στον εαυτό σας την καλύτερη ευκαιρία για να έχετε μια ίδιου τύπου όμορφη ημέρα.